κοπέλα με βιβιλίο σ

Είναι δύσκολα τα Ρωσικά;

• Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες γλώσσες. Πολλά εξαρτώνται από το ποια είναι η μητρική γλώσσα του μαθητή, ποιες άλλες ξένες γλώσσες γνωρίζει (και πόσο έμπειρος είναι στην μάθηση ξένων γλωσσών), σε ποία χώρα ζει, ποιες μαθησιακές δυνατότητες έχει και ποιο είναι το κίνητρό του για να μάθει την συγκεκριμένη γλώσσα.

• Σύμφωνα με το Foreign Service Institute (FSI) τα ρώσικα (όπως και τα ελληνικά) ανήκουν στην κατηγόρια IV στη κατάταξη των γλωσσών ανά μέσο χρόνο εκμάθησης για τους αγγλόφωνους που σημαίνει ότι χρειάζονται 1.100 ώρες για να μάθεις τα βασικά εάν είσαι Αγγλόφωνος.

• Εγώ πιστεύω όμως, ότι οι Έλληνες σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους μαθαίνουν ρωσικά πιο εύκολα, επειδή οι γλώσσες μας μοιάζουν στο συντακτικό κομμάτι και αυτό βοηθάει πολύ, ειδικά στα προχωρημένα επίπεδα.

• Ο μέσος όρος για να αποκτήσει κάνεις το βασικό επίπεδο (A2), σχετικά με την καθημερινή ζωή, κάνοντας 2 μαθήματα την εβδομάδα (+ ασκήσεις για το σπίτι βέβαια 🙂 ) είναι 300 -320 ώρες.

• Όπως και να έχει, κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δυναμώσεις και παράλληλα να ανοίξεις το μυαλό, από το να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα, διότι μαζί με την ξένη γλώσσα μαθαίνεις και την ξένη κουλτούρα και ανοίγεις τον ορίζοντά σου.

error:

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί σας για να κλείσουμε ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας!

natalia-russian-expert-cookies-consent-icon-01

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.